RSS
 

Zupa pomidorowo paprykowa z limonką i kwaśną śmietaną. Na soku ze świeżych pomidorów.

03 cze
0 Flares 0 Flares ×

Zupa pomidorowa

 

Składniki:

  • 6 dużych soczystych pomidorów (polecam malinówki),
  • 3 papryki czerwone (średnie),
  • 1 limonka,
  • kwaśna śmietana,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 ząbek czosnku,
  • odrobina bazylii,
  • marchewka,
  • natka pietruszki plus korzeń

 

Wykonanie:

Pomidory drylujemy kroimy i blendujemy na gładką masę. Paprykę grillujemy na patelni, aby odeszła z niej skórka i dodajemy do pomidorów (oczywiście paprykę kroimy  i pozbywamy się środka), wszystko blendujemy. Ten sok wstawiamy piec i gotujemy do wywaru dodajemy marchewkę i pietruszkę korzeń. przyprawiamy pieprzem. Pod koniec gotowania do zupy dodajemy czosnek wraz z sokiem z limonki oraz sól. Dokładnie mieszamy i gotujemy jeszcze 10 minut na wolnym ogniu. Wlewamy nasz krem do miseczki i dajemy do niego łyżkę kwaśnej śmietany, którą możemy opruszyć bazylią.

The following two tabs change content below.

Joanna

Moją pasją jest gotowanie. Mieszkam we Wrocławiu. Mam 21 lat, moim marzeniem jest własna restauracja, która zostanie wyróżniona najlepiej w Czerwonym Przewodniku Michelin.
 
Brak komentarzy

Napisane przez w kategorii Zupy

 

Tags: , , , , , , , , , ,

Dodaj komentarz

 

 
 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 0 Flares ×